הפיל הדיגיטלי

טרמינולוגיה

הכוון תעסוקתי לתחום ההייטק – מה זה אומר והאם אתם צריכים את זה?

הכוון תעסוקתי
1 דקות קריאה מינימום

שוק העבודה רווי בתחרות. לעיתים קרובות אקדמאים המחזיקים בידיהם תואר ראשון, מתקשים להתקדם מבחינה מקצועית ולמצוא עבודה. ישנם מועמדים פוטנציאלים רבים המתחרים ביניהם על כל משרה, כך שמציאת משרת החלומות עלולה להיות מאתגרת מאוד. אם גם אתם מוצאים את עצמכם הולכים לאיבוד בין לוחות הדרושים ולא מצליחים להשיג את העבודה המתאימה לכם, מומלץ לפנות להכוון תעסוקתי.

הכוון תעסוקתי הוא תהליך שמטרתו לסייע לכם להשתלב בשוק העבודה. במסגרת התהליך תקבלו ייעוץ אישי הכולל הכוונה מקצועית, סיוע בבחירת קריירה המתאימה לכם, עזרה בכתיבת קורות חיים וניסוח מכתבים מקדימים למשרות השונות, הכנה לראיון עבודה ומבחני קבלה, סיוע באיתור משרות המתאימות לכישורים ולניסיון שלכם והענקת כלים פרקטים שיובילו אתכם לדרך הנכונה בקריירה שלכם.

 

לפני שאתם נכנסים לתחום ההייטק חשוב שתדעו

תחום ההייטק בישראל הפך כבר מזמן לענף המבוקש ביותר בקרב מחפשי עבודה. יותר ויותר חברות סטארט אפ וחברות הייטק נפתחות ברחבי הארץ, והן מחפשות לאייש עובדים למגוון משרות. קריירה בהייטק כוללת יתרונות גדולים – משכורות גבוהות, תנאים טובים ואפשרויות קידום רבות. אם גם אתם חולמים להתברג בתעשיית ההייטק, חשוב להבין כי מדובר בתחום רחב מאוד הכולל בתוכו מקצועות ותפקידים רבים ומגוונים, כדוגמת: מפתחי ביג דאטה, מפתחי אנדרואיד, אנשי דיגיטל, מפתחי Full Stack, מומחי אבטחת מידע, אנשי Qa ועוד. חשוב מאוד להכיר היטב כל תחום ותפקיד בהייטק על מנת להבין האם התפקיד אכן מתאים לכם.

הכוון תעסוקתי בהייטק – למי זה מתאים?

כמו שכבר ציינו, תחום ההייטק כולל בתוכו אפשרויות רבות. לכל משרה ותפקיד יש דרישות סף שונות, מסגרות עיסוק מגוונות כמו עבודה מהבית או עבודה מהמשרד, משכורות אחרות ועולמות תוכן שונים. אם טרם השתלבתם בעולם ההייטק או שעזבתם קריירה בתפקיד בכיר שאינו קשור לעולם ההייטק, סביר להניח שאתם מבולבלים מהיצע האפשרויות שעומד בפניכם. אם אתם מתקשים להבין מהו התפקיד שאליו אתם צריכים לחתור, הכוון תעסוקתי בהייטק הוא הפתרון. הכוון תעסוקתי יעזור לכם להתפקס על התחום בהייטק שתואם את הכישורים והיכולות שלכם. בהתאם לדרישות התפקיד תוכלו לקבל כלים וידע שיעזרו לכם לעבור בהצלחה את ראיון העבודה, כך שתבלטו מעל כל המועמדים האחרים.

טיפים שיעזרו לכם להגיע מוכן לראיון עבודה בהייטק

טיפ #1- היעזרו באיש מקצוע

בשעה טובה קיבלתם זימון לראיון עבודה עבור משרה חלומית בהייטק. כדי לגרום למעסיק הפוטנציאלי לבחור דווקא בכם, מומלץ להיעזר באיש מקצוע המתמחה בהכנה לראיון עבודה ולמרכזי הערכה. כך לדוגמה, מיכל גרינברג-פלבוים, מאמנת תעסוקתית, מרצה ומנחה סדנאות בתחום התעסוקה והקריירה, מציעה מפגש הכולל הכנה לראיון עבודה. במסגרת המפגש תלמדו כיצד להציג את עצמכם ואת ההישגים שלכם באופן נכון מול המראיין, איך לענות על שאלות נפוצות בראיון כמו מהן החוזקות ומהן החולשות שלכם, איך להתמודד עם שאלות מתקילות כמו למשל מדוע פיטרו אתכם, ואיך לשים לב לשפת הגוף ולמסרים שהיא מעבירה למראיין.

טיפ #2 עשו שיעורי בית לפני הראיון

חשוב מאוד לחקור לעומק את החברה שזימנה אתכם לראיון העבודה. הריצו עליה חיפוש בגוגל וברשתות החברתיות ובדקו מה ההיסטוריה שלה, מה תחום ההתמחות שלה, מהי הטכנולוגיה שבה היא משתמשת ומהם המוצרים שהיא מוכרת, מהם ההישגים שהיא הגיעה אליהם והאתגרים שהיא התמודדה איתם, מי הם האנשים שהקימו את החברה ומה הרקע שלהם בתחום, מה החזון של החברה ולאן היא שואפת להגיע. אם תציגו את הידע שלכם על החברה במהלך הראיון, תותירו רושם רב על המראיין וכך תגדילו את הסיכוי שהוא יבחר בכם מבין עשרות או מאות המועמדים למשרה.

טיפ #3 תתכוננו לשאלות מקצועיות

במהלך הראיון המראיין עשוי לשאול אתכם שאלות הנוגעות לתחום שלמדתם במהלך לימודי התואר שלכם. לכן, מומלץ מאוד לעשות חזרה על כל המושגים שעברתם עליהם במהלך התואר, לקרוא על מגמות חדשות בתחום ולעבור על חומרים מקצועיים. אין כל ציפייה שתזכרו בעל פה את כל מה שלמדתם, אבל כדאי לעשות מעין סבב מהיר על נושאים גדולים שעסקתם בהם במהלך התואר. אם המראיין התקיל אתכם בשאלות שאתם לא בטוחים איך לענות עליהן, אל תילחצו. סביר להניח שגם המראיין הוא לא ויקיפדיה מהלכת. לרוב המטרה בראיון היא לבדוק את האופן שבו אתם ניגשים לשאלות ולבחון עד כמה אתם יצירתיים. לכן, כדאי לשתף בקול רם את המראיין בהתלבטויות שלכם ולנסות לתקוף את הבעיה מכמה כיוונים. כך למשל תוכלו לומר: "אני לא זוכר איך האלגוריתם הזה עובד בדיוק, אבל אני יודע שהוא אחראי לבצע כך וכך.." נסו להבחין ברמזים שמעניק המראיין שלכם שאולי יוכלו לעזור לכם לפתור את השאלה.

טיפ #4 נסו להיות משוחררים

למחפשי עבודה רבים יש נטייה לחשוב שכל מה שמעניין את המעסיק הפוטנציאלי הוא הידע והניסיון המקצועי שלכם, אך לא כך הדבר. מנהלים מחפשים לא רק אנשים מוכשרים ובעלי ידע, אלא גם אנשים עם כישורים חברתיים שיוכלו להשתלב היטב עם צוות המשרד ושיתאימו למרקם החברתי בחברה. לכן, כאשר אתם מגיעים לראיון, קחו נשימה עמוקה וחייכו אל המראיין. נסו לשבור את הקרח עם איזו התייחסות אישית, כמו למשל להחמיא למראיין על המשרד. אתם צריכים לזכור שגם המראיין הוא בן אדם, ולכן אין צורך לחשוש ממנו ולראות בו כגורם מאיים. בסופו של דבר המגייס רוצה למצוא אדם שיהיה נעים ונוח לעבוד איתו. אז תוכיחו לו שאתם אנשים כאלה. כאשר אתם מתבקשים לספר על עצמכם, אל תדברו רק על התארים שעשיתם. ספרו מעט על התחביבים שלכם, האם אתם נשואים ואם יש לכם ילדים. כך תוכלו להקליל מעט את הראיון ולהרגיש יותר בנוח.

טיפ #5 החליטו מראש מה ציפיות השכר שלכם

חשוב מאוד לערוך תחקיר מקדים אודות המשרה, כדי להבין מהו השכר הממוצע למשרה כזאת. קחו בחשבון גורמים המשפיעים על השכר כמו השכלה, ניסיון, גודל החברה והמיקום של המשרה. החליטו מהו רף המינימום של השכר שתוכלו לחיות איתו בשלום ובקשו שכר מעט גבוה יותר. קחו בחשבון שניתן לנהל משא ומתן על השכר, כך שאל תבקשו את הסכום הנמוך ביותר. יחד עם זאת, אם אין לכם ניסיון עשיר בתחום, סביר להניח שלא תקבלו משכורת של עשר ספרות מיד על ההתחלה. זכרו שככל שתצברו יותר ניסיון בהייטק כך המשכורת שלכם צפויה לעלות, ודרישות השכר שלכם צריכות להיות בהתאם.

לסיכום, תחום ההייטק הוא תחום מבוקש ונחשק מאוד, וישנם צעירים ומבוגרים כאחד הנלחמים על כל משרה ותפקיד. אם אתם רוצים להיכנס לתחום ההייטק ולהשיג קריירה חלומית, כדאי שתפנו להכוון תעסוקתי בהייטק. ישנם מרכזים שונים ומאמנים תעסוקתיים המתמחים בהכוון תעסוקתי שיעזרו לכם להבין מהו התפקיד בעולם ההייטק שבאמת מתאים לכם. הם יעניקו לכם את הכלים להשיג ראיון עבודה ויסייעו לכם להשיג את התפקיד שתמיד רציתם. באמצעות הכוון תעסוקתי תצליחו למצוא את השביל שמתאים לכם בעולם ההייטק ולהגיע ליעד – משרה נחשקת ויוקרתית. שיהיה לכם בהצלחה!

השארת תגובה

אתה חייב להתחבר בכדי להגיב התחבר

השאר תגובה