הפיל הדיגיטלי

טרמינולוגיה

הבסיס להכל: מה זה מסחר אלקטרוני?

מסחר אלקטרוני
1 דקות קריאה מינימום

מסחר אלקטרוני או Electronic Commerce ( Ecommerce ) הוא למעשה קנייה ומכירה של מוצרים, או העברה של כספים או מידע, בצורה אלקטרונית – דרך רשת האינטרנט. הבסיס של מסחר אלקטרוני הוא למעשה תשלום אלקטרוני מוצפן, שמסתיים בהעברת כספים מצד אחד לצד השני. מרבית העסקים עם נוכחות במסחר האלקטרוני משתמשים בחנות אלקטרונית או בפלטפורמה גדולה יותר על מנת לבצע שיווק ומכירות בצורה מקומית, ואף בצורה בינלאומית.

השחקניות הבולטות בשוק המסחר האלקטרוני אלו אמזון, איביי ועלי אקספרס, שהצליחו לייצר פלטפורמות יעילות ואמינות, והן ממשיכות להתרחב בצורה גלובלית בכל זמן נתון. כמובן שכיום יש הרבה יותר אתרים ואופציות דרכם אפשר לרכוש בצורה מקוונת, במה שמשנה לחלוטין את הרגלי הצריכה של כל אחד מאיתנו יש כמה פורמטים של מסחר אלקטרוני, אותם כדאי להכיר:

B2C (Business to Consumer) – הפורמט המוכר והפופולארי ביותר של מסחר אלקטרוני, בו אדם קונה מוצר או שירות מחברה או עסק. הבסיס של הקמעונאות האינטרנטית שכולנו מכירים.

Consumer-to-Consumer (C2C) – פורמט חדש יחסית, בו אדם פרטי מוכר סחורה לאדם פרטי אחר, ללא התערבות של גורמים אחרים. הבסיס של הפלטפורמות הגדולות כמו איביי או אטסי עובד על העקרון של C2C. בנוסף, גם בפייסבוק הקימו את ה"מארקט" שעוסק גם כן במכירות שבין צרכן לצרכן.

Business-to-Business (B2B) – עסקה המתרחשת בין שני עסקים. העסקאות הפופולאריות הן בנושא שיווק ותוכנה.

Consumer-to-Business (C2B) – צורה די חריגה של מסחר אלקטרוני, בה אדם מוכר שירות או מוצר לחברה. פלטפורמה כמו קיקסטארטר, שעוזרת לגייס כספים למטרות שונות ומשונות, נופלת לקטגוריה של C2B.

מסחר אלקטרוני יכול להתקיים בכל סוג של פלטפורמה, כולל טלפונים סלולריים, טאבלטים והוא כולל כל מוצר שאפשר להעלות על הדעת – החל מסיכות ואלמנטים מיניאטוריים ועד לקניית נכסים ורכבים. היתרון הגדול במסחר אלקטרוני הוא שהוא קיים 24 שעות, וניתן לרכוש מבלי לצאת מהבית, הבחירה היא אין סופית והמעטפת לצרכן הולכת ומשתפרת עם השנים, כולל הנושאים של הגנת הצרכן, שירות לקוחות ומהירות המשלוחים עד הבית.

השארת תגובה

אתה חייב להתחבר בכדי להגיב התחבר

השאר תגובה