טרמינולוגיה
VeRO – התוכנית של איביי להגנת קניין רוחני

אחד הדגשים הגדולים של איביי הוא הנושא של הגנת הצרכן, ובחברה עושים רבות כדי להבטיח הגינות, ואיכות של מוכרים וקונים כאחד. הנושא של קניין רוחני, באופן טבעי, הוא בעייתי יותר, מכיוון שאין מוצר פיזי, אך עדיין ישנו ערך עליו צריך להגן. כאן נכנסת לתמונה תוכנית Verified Rights Owner, או VeRO בקיצור, אשר נועדה לספק את אותה הגנה ולאפשר לאותם אנשים לסחור בצורה ההוגנת ברשת.
VeRO למעשה מאפשרת לבעלים של קניין רוחני ולמורשים מטעמם לדווח על מוכרים באיביי אשר מפרים, לטענת, את אותה זכות יוצרים. מכיוון שהנושא נתון להרבה מאוד פרשנויות, ולא כל מקרה הוא ברור כשמש, העניין הוא מורכב. בחלק מהמקרים, כאשר יש שימוש בלוגו, אודיו או וידאו, ניתן לזהות את הפגיעה בזכות בקלות. במקרים אחרים, הדמיון הוא מקרי, ללא ידיעה מוקדמת, או למעשה, לא כל כך קיים. הפרה של זכויות יוצרים של קניין רוחני יכולות להתפרש כגניבת רעיון, זיופים או רפליקות, ואפילו גניבת תוכן ממוכר אחר.
איביי מאפשרת לבעלים של קניין רוחני לפתוח פרופיל ייעודי שמשתף את המידע על אותו קניין בין קהילת המוכרים והקונים. בעמוד הייעודי, יכול בעל הקניין לשתף מידע על זכויות היוצרים והמותגים עליהם יש לו זכות ראשונים, ואף להזהיר את הקוראים לגבי ההשלכות של גניבת זכויות היוצרים של הקניין הרוחני. בנוסף, ניתן להוסיף מידע לגבי תנאי המכירה מ-IP מסוים, איך אפשר ליצור קשר לגבי שאלות ומידע ואף לתת תשובות לשאלות נפוצות.
כל בעל זכויות יוצרים יכול לדווח על עמוד שלדעתו מפר את זכויות היוצרים שלו, והעמוד יושעה באופן מיידי. בעל העמוד יוכל לפנות למדווח ולנסות לברר את פשר ההפרה שביצע, אם בכלל. באיביי מעודדים את הצדדים לפתור את הנושא באופן ישיר, אך בכל מקרה, לא יתנו לאף אחד לבצע רווח לא מבוקר ולגרום נזק לאדם אחר. תוכנית VeRO היא תוכנית בעלת חשיבות שיוצרת הגנה על תחום שהוא יחסית פרוץ. רק כך יכולים אנשים לשמור על זכויותיהם ולמנוע מאנשים אחרים לייצר רווח על גבם.

אתה חייב להתחבר בכדי להגיב התחבר