איקומרס
אמזון משנה את החוקים בנושא ביקורות מוצרים: מה מותר ומה אסור?

ענקית האיקומרס מקשיחה עמדות בנוגע לעשה ואל תעשה בתחום ביקורת המוצרים. לאחר שנים באזורים אפורים ולא מוגדרים, באמזון החליטו לעשות סוף ושלחו מדיניות רשמית לכלל המוכרים. ההיילייטס: אין להציע טובות הנאה ואפילו יש למנוע ממקורבים לכתוב ביקורות. והכל – למען הקונים
ענקית האיקומרס אמזון הבהירה לאחרונה לכלל המוכרים באתרה מדיניות חדשה בנוגע לביקורות מוצרים. למעשה, אמזון הקשיחה את עמדתה בכל הנוגע לביקורות מוצרים, לאחר שנים רבות בהם הנושא היה בסוג של תחום אפור. אמזון החליטה לשים קווים אדומים בכל הנוגע למה מותר ומה אסור, ושלחה מדיניות רשמית מעודכנת לכל המוכרים שלה דרך פלטפורמת Seller Central. המדיניות החדשה מגדירה בדיוק את ה"עשה" ו"אל תעשה" של החברה ואין ספק כי היא מקשיחה את עמדתה בכל הנוגע לזיופי ביקורות.
אין כל ספק שלביקורות גולשים יש חלק גדול מאוד בחוויית הקנייה באמזון, כאשר הקונים משתמשים בפלטפורמה הזו כדי להעריך מוצרים ולבחון אותם, כדי לבצע החלטת קנייה מושכלת. הביקורות גם עוזרות למוכרים להבין את הקהל שלהם בצורה טובה יותר, במטרה לתקן ולשפר מוצרים מבחינת תוכן, שיווק או תמחור. כדי שהביקורות הללו יהיו איכותיות ויספקו את כל היתרונות הללו, עליהם להיות אותנטיות ולשקף את הרגשות האמיתיים של הלקוחות כלפי המוצר.
מאבק בלתי פוסק
אמזון תמיד נלחמה ונאבקה כדי להשאיר את הביקורות אותנטיות, ועם פרסום המדיניות החדשה, היא מצפה מכל המוכרים שלה לשתף פעולה וליצור קשר במקרה שהם שמים לב להפרה כלשהי. אמזון החליטה להקשיח את עמדתה ולגלות אפס סבלנות כלפי אנשים שמנסים לרמות או לייצר מניפולציה כלשהי שתשפיע על ביקורות לרעה או לטובה.
על פי המדיניות החדשה, מוכר אשר יעבור על חוקיה, יאבד את כל זכויותיו המכירתיות באתר, ולאמזון תהיה אפשרות למנוע ממנו כספים שנותרו בחשבונו. בנוסף, מוצרים של אותו מוכר שנותרו באתר, ייחסמו לביקורות גולשים וכל ביקורת קיימת תימחק לאלתר. ישנם מקרים בהם המוצר יימחק לצמיתות מן האתר ואמזון אף תשקול צעדים משפטיים אזרחיים נגד אנשים שעברו עבירות הקשורות לביקורות מוצרים. בנוסף, שמו ופרטיו של המוכר שעבר עבירה שכזו, יפורסם בצורה פומבית.
מדיניות ברורה
אמזון ממליצה לכל המוכרים לבצע מעבר כללי על כל המוצרים שלהם, ולראות האם יש אי סדר מסוים או אפשרות בלתי מודעת לעבירה על החוקים החדשים והנוקשים יותר. בנוסף, החברה שמה לעצמה מטרה "לחנך" את כל השותפים שלה בנושא, כולל שותפים צד שלישי. חשוב לציין כי מבחינת אמזון, אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש.
ההבהרות של אמזון:
- למוכר אסור לתת ביקורות על מוצרים שלו או של המתחרים שלו.
- למוכר אסור להציע לגורם צד שלישי הטבות תמורת ביקורות טובות. זה כולל הנחות, מתנות או כסף וגם פנייה לחברות או גורמים שמעניקים שירותים של מתן ביקורות.
- למוכר אסור להציע לצרכן החזר או הסכם חסות לאחר כתיבת ביקורת.
- למוכר אסור להשתמש בשירות מקצועי שמציע הנחות ומתנות המותנות במתן ביקורת טובה.
- לעובדים או לבני משפחה של המוכר אסור להעניק ביקורת טובה למוכר עצמו או ביקורת רעה למתחרה.
- למוכר אסור לבקש ממשתמש לשנות ביקורת ואסור לו להציע למשתמש מתנה או הנחה בתמורה להורדת הביקורת.
- למוכר אסור לנתב ביקורות שליליות אליו באופן פרטי במקביל לניתוב ביקורות חיוביות לאמזון.
- למוכר אסור ליצור מוצר עם מידע השוואתי למוצרים אחרים על מנת לייצר מניפולציה על המשתמש, כדי לקבל ביקורות חיוביות.
- אין למוכר לבקש ביקורת חיובית באמצעות מסר שמגיע עם המוצר הביתה.
- למוכר אסור לפתוח חשבון של קונים ולכתוב ביקורות על המוצרים שלו או של מתחריו.
כעת, נותר רק לראות האם המדיניות הזו מספיק מאיימת וכיצד יחליטו לפעול מרבית המוכרים. שאלה מעניינת נוספת היא לגבי שיתוף הפעולה של המוכרים ומדיניות האכיפה והענישה של אמזון. בכל אופן, עושה רושם שהמשחקים נגמרו ואמזון מחליטה לשים סוף לאחת התופעות המכוערות באתר שלה, שמשפיעה באופן ישיר על חווית הקנייה.

אתה חייב להתחבר בכדי להגיב התחבר