שיווק דיגיטלי
מדריך להטמעת פיקסל של פייסבוק בוורדפרס

אם אתם מפרסמים בפייסבוק, בטוח נתקלתם בשלב כזה או אחר במושג הפיקסל של פייסבוק.
תפקיד הפיקסל הוא לקשר בין הקמפיינים בתוך פייסבוק לדפים החיצוניים שהקמפיין מפנה אליהם.
נניח ולקוח לחץ על לינק של החנות שלכם, הוא כנראה מתעניין במוצר שלכם מה שהופך אותו ללקוח פוטנציאל. פייסבוק מאפשרת לפרסם לאנשים שביקרו באתר שלכם, אתם לא תדעו מי הם ברמת הפרופיל אבל כן תוכלו לבנות מהם קהלים ולטרגט אותם.
בנוסף, יש חשיבות גדולה לפעולות שהוא עשה באתר ובאיזה שלב יצא ממנו. האם אחרי 10 שניות או 5 דקות, האם הוסיף מוצרים לעגלה ואז יצא או לא הגיע לזה בכלל. בדיוק בשביל זה קיים הפיקסל.
אז מה הוא הפיקסל הזה בעצם?
הפיקסל הוא קטע קוד קצר שאותו צריך להטמיע באתר או בדף הנחיתה שלכם (אתם יכולים לעשות זאת לבד או לבקש ממתכנת). ברגע שהפיקסל מוטמע יש לכם מידע על מה קרה לאחר שהמשתמש עזב את פייסבוק ועבר לאתר חיצוני.
למה אתם צריכים לדעת מי ביקר באתר שלכם?
בפייסבוק ישנו מונח שנקרא לצבוע קהל, המשמעות היא שאתם יכולים לפרסם רק לקהל רלוונטי שכבר ביקר באתר שלכם וכך אתם יכולים, למשל, להכריז על מבצע חדש או מוצרים חדשים שהגיעו. הפיקסל יודע לקשר בין מי שנכנס לאתר לבין חשבון הפייסבוק שלו (בהנחה שהוא מתחבר לפייסבוק מאותו דפדפן או מאותו מכשיר טלפון) ועל בסיס זה לבנות לכם קהל של המשתמשים האלו.
כדי לבצע אופטימיזציה למודעות בפייסבוק צריך לדעת כמה שיותר פרטים על העדפות המשתמש שנכנס לאתר.
בין היתר, חשוב להבין האם המשתמש הגיע לאתר דרך המודעות בפייסבוק ואם כן דרך איזו מודעה, כך תוכלו לחשב מה המחיר לליד ואיזו מהמודעות עבדה יותר טוב מהשנייה כדי לא לבזבז כסף על מודעה שלא מכניסה אנשים לאתר.
למה אתם צריכים לדעת מה המשתמש עשה באתר שלכם?
כך תוכלו לספק לקהל שלכם מודעות מדוייקות בהתאם לפעילויות שלהם באתר.
למשל, תוכלו לפרסם הנחה על מוצר ספציפי שלקוח פוטנציאלי הוסיף לעגלה שלו אך לא רכש, כדי לעודד אותו לרכוש אותו.
תוכלו לפרסם מודעת קרוסלה עם מוצרים שהלקוח הפוטנציאלי נכנס לדף שלהם אך לא הוסיף לעגלה ולספר לו אם המלאי שלהם אוזל או אם מחירם ירד.
בנוסף, בדרך זו ניתן לאתר בעיות. למשל, אם ביום אחד הרבה אנשים הוסיפו מוצרים לעגלת הקניות אך לא המשיכו לרכישה אולי יש בעיה בכפתור הרכישה או במערכת הסליקה? מקרה כזה עשוי להדליק נורה אדומה ולעודד לבדוק מה לא בסדר ולבצע אופטימיזציה.
איך הפיקסל עוזר לכם עם הקמפיינים בפייסבוק?
לאחר הטמעת הפיקסל באתר או בדף נחיתה שלכם, תוכלו להגדיר פעולות ספציפיות באתר (למשל הוספת מוצרים לעגלה, יציאה מהאתר, כניסה לדף צור קשר ובעצם כל פעולה שמעניינת אתכם). את הפעולות האלו תוכלו למצוא בתוך מנהל המודעות בטבלה מסודרת שתפרט לכם אודות תוצאות הקמפיינים. זאת אומרת שממש בקלות תוכלו לראות כמה לחיצות על כפתורים ספציפיים היו ולכמה אנשים המודעה הגיעה.
באופן זה ניתן למשל להריץ שתי מודעות שונות ולראות מי מהן הגיעה, בסופו של דבר, לתוצאות טובות יותר כלומר גרמה ללקוח לרכוש והביאה לידים רבים יותר.
הרעיון פה הוא להיות עם האצבע על הדופק וכל הזמן לבצע אופטימיזציה לקמפיין. אם קמפיין אחד יותר טוב מהשני אין סיבה להמשיך עם הקמפיין שעובד פחות טוב וניתן לכבות אותו כדי לא להפסיד כסף.
אז איך מתחילים לעבוד עם הפיקסל של פייסבוק באופן כללי (בהמשך נפרט על אתרי וורדפרס)?
נכנסים לחלק של פיקסלים במנהל המודעות תחת Events Manager
בחלק הזה ניתן לבחור לראות הוראות מדוייקות איך לבצע את פתיחת הפיקסל ואם עוקבים אחריהן שלב אחרי שלב – זה לא אמור להיות מסובך.
לאחר פתיחת הפיקסל, בוחרים ב-View Setup Instructions:
האופציה הראשונה מאפשרת להתממשק ישירות לאחת מהמערכות שלפייסבוק יש גישה אליהן ולהטמיע את הפיקסל באופן פשוט המלווה בהסברים עם תמונות מסך (נגע באפשרות זו בהמשך המאמר).
אלו המערכות שפייסבוק מתממשקת אליהן נכון להיום (אוגוסט, 2018)
האופציה השניה, מאפשרת לקבל את קטע הקוד של הפיקסל ולהטמיע אותו בסוף הקטע של הheader של האתר או הדף נחיתה. (גם כאן הפעולות מלוות בהוראות מדוייקות). אם בניתם את האתר שלכם בעצמכם, בטוח יש לכם גישה לheader שלו.
האופציה השלישית מאפשרת לשלוח הוראות הטמעה ביחד עם קטע הקוד הרלוונטי של הפיקסל ישירות למפתח האתר, לו יש גישה מלאה לכל ניהול האתר.
אחרי שהפיקסל הוטמע תוכלו לבדוק שהוא עובד כמו שצריך על ידי תוסף לדפדפן שפייסבוק פיתחה.
לתוסף קוראים Pixel Helper ולאחר שתתקינו אותו תראו שהתווסף אייקון קטן שלו ליד שורת הכתובת.
בכניסה לאתר או לדף נחיתה בו הטמעתם פיקסל תוכלו לראות האם האיוונטים המבוקשים (כלומר הפעולות המבוקשות) הופעלו בצורה תקינה והפיקסל קולט אותם. אם הוא קולט אותם ואתם רואים תנועה – הפיקסל הוטמע כראוי.
לכל חשבון פרסום יש פיקסל אחד ואפשר להשתמש באותו הפיקסל (כלומר באותו הקטע קוד) לכל האתרים ודפי הנחיתה שברשותכם. כדי להבדיל בין בין הקהלים והפעולות המתרחשות בכל אחד מהאתרים תצטרכו להיות מאוד מדוייקים בהגדרות הקהלים שתגדירו במערכת הפרסום.
לאחר שתטמיעו את הפיקסל תצטרכו להגדיר במערכת הפרסום איזה מידע אתם רוצים לקבל ועל מה אתה רוצים לנטר. כדי לעשות את זה תיגשו למסך הקהלים:
לאחר שתבחרו את סוג הקמפיין הרצוי, תראו שהפיקסל שלכם מזוהה כבר וכל שנשאר לכם זה לבחור איזה מידע תרצו לקבל:
על כל מבקרי האתר – כלומר קהל המבוסס על כל מי שביקר בכל מקום באתר שבו הפיקסל מותקן. במידה והפיקסל מותקן על כמה דומיינים שונים, תוכלו לבחור מבין הדומיינים את הדומיין המבוקש.
על המבקרים בדף ספציפי – קהל זה מבוסס על ביקור בעמודים ספציפיים בהם הטמעתם את הפיקסל. לדוגמא, תוכלו לקבל מידע על כל המבקרים בעמוד של מוצר מסויים, עגלת הקניות או דף הבית.
לפי משך הזמן ששהו באתר – קהל זה יהיה מבוסס על הזמן שהמשתמשים שהו בדף ספציפי או באתר בכלל. קהל זה יכול לעזור לכם להפיק לקחים, לדוגמא אם משתמש היה באתר מעל חצי שעה אבל בכל זאת לא השלים את הקנייה כנראה שווה להכליל אותו בקהלים כי הוא לקוח עם פוטנציאל קניה גדול.
איך מטמיעים את הפיקסל באתר וורדפרס?
נמשיך מהמסך הזה:
נבחר באופציה השנייה manually install the code yourself
במסך הבא נעתיק את קטע הקוד שנמצא תחת copy the entire pixel.
פותחים טאב חדש בדפדפן ונכנסים אל מערכת הניהול של וורדפרס, בוחרים בתוספים ואז תוסף חדש.
מחפשים את התוסף "Per page add to head" ומתקינים אותו בוורדפרס:
לאחר ההתקנה חוזרים אל מערכת הניהול של וורדפרס ומחפשים את התוסף תחת הגדרות:
מדביקים את קטע הקוד שהעתקנו אל תוך התוסף במקום הייעודי:
גוללים למטה ולוחצים על שמור שינויים.
חוזרים לפייסבוק, לטאב ממנו העתקנו את הקוד ולוחצים על continue.
בשלב הזה פייסבוק יציע אירועים נוספים שניתן להטמיע אליהם קוד כמו הוספת פריט לעגלה, השלמת רכישה, הוספת פרטי אשראי, חיפוש, הוספת פריטים לווישליסט ועוד. במידה ואתם רוצים לקבל מידע על אירועים אלו (ולהיות מסוגלים, למשל, לעשות מודעה רק לאנשים שהוסיפו פריטים לווישליסט) תסמנו את האירועים הרצויים בכפתור מצד שמאל שלהם ואז ייפתח לכם חלון עם קטע הקוד הרלוונטי והמידע עליו, תטמיעו את הקוד באותו אופן שהסברנו מקודם.
רשימת האירועים שניתן להטמיע בהם פיקסל:
כך זה נראה לאחר שתבקשו להטמיע פיקסל על הוספת פריט לווישליסט:
במידה ואתם לא מעוניינים במעקב אחרי אירועים נוספים, לחצו על כפתור done.
כדי להפעיל את הפיקסל נחזור לוורדפרס, נרענן את העמוד הראשי ולאחר מכן את עמוד הפיקסל.
כאשר הפיקסל יתחיל לקבל תנועה מהאתר הכפתור באדס מנג'ר תחת פיקסל יהפוך לירוק.
ככל שהפיקסל ירוץ יותר זמן, כך יהיה לנו יותר מידע על הגולשים באתר וכשיהיה לכם קהל צבוע גדול תוכלו להתחיל לעבוד איתו באופן קבוע.
דרך נוספת להתקנת פיקסל באתר וורדפרס, חוזרים למסך הזה:
בוחרים באופציה הראשונה. לאחר מכן בוחרים ב-WordPress:
מורידים את הקובץ זיפ למחשב:
לאחר מכן תלחצו על 2, upload to wordpress ותעקבו אחרי ההוראות
פותחים טאב חדש עם גישה למערכת הניהול של אתר הוורדפרס שלנו ומתקינים את התוסף. מפעילים אותו ופועלים לפי ההוראות של התוסף.
אין צורך להעתיק קטעי קוד.
סעיף 3 מסביר איך לבדוק שהפיקסל עובד:
תחת פיקסל במנהל המודעות אתם צריכים לראות שהפיקסל פעיל, תהליך זה יכול לקחת עד 20 דקות אז היו סבלניים.
זהו, אחרי שהגדרתם קהלים עם הפיקסל תוכלו להשתמש בהם בקמפיינים שלכם ולבחון את התוצאות בעמוד ה-pixels כפי שהראנו בתחילת המאמר.
קדימה לטרגט, בהצלחה!

אתה חייב להתחבר בכדי להגיב התחבר