הפיל הדיגיטלי

שיווק דיגיטלי

איך לעשות אופטימיזציה לסרטון ביוטיוב

1 דקות קריאה מינימום

החלטתם להכין סרטון תדמית למוצר או לעסק שלכם? זו התחלה נהדרת, סרטון יכול להפוך לויראלי ולהתפרסם בתפוצות רחבות או למשוך קהל חדש בתנאי שעושים אותו כמו שצריך.

אז מה עכשיו? איך תגרמו לאנשים להיכנס אליו ולצפות בו? איך תגרמו למשתמשים להבין שזה הסרטון הרלוונטי עבורם? איך תגרמו לסרטון לעלות במנועי החיפוש?

אם גם אתם שואלים את עצמכם את השאלות האלו, המאמר הבא הוא בשבילכם.

 

משתמשי האונליין מעדיפים, רוב הזמן, לצפות בוידאו על פני לקרוא מאמר על מוצר, ואיזה אתר יותר טוב להעלאת סרטון וידאו מאשר יוטיוב?

קצת רקע- יוטיוב הוא אתר אינטרנט לאחסון ושיתוף סרטוני וידאו, עם מעל למיליארד משתמשים נכון ל-2018. האתר הושק בשנת 2005 ונקנה על ידי גוגל בשנת 2006 ומאז החברה מתפקדת כחברת בת של גוגל. מה שאומר בעצם שמנוע החיפוש של יוטיוב עובד יד ביד עם מנוע החיפוש של גוגל כאשר גוגל מצידה מאוד מקדמת את הסרטונים.

איך היא עושה את זה?

על ידי זה שכל חיפוש שתכתבו במנוע החיפוש יפנה אתכם, בנוסף לדפי מידע, גם לסרטונים בנושא. יש העדפה לתוכן ויזואלי ולכן תוצאות של יוטיוב יכולים להתברג גבוה בדירוגים האורגניים.

קידום ביוטיוב

לאופטימיזציה נכונה יש פוטנציאל לחשוף את הסרטון שלכם להמון צופים שסרטון הוידאו שלכם הוא בדיוק מה שנחוץ להם והם מחפשים ברגע זה. מעל הכל, כדי לקדם סרטון וידאו בהצלחה הסרטון צריך להיות טוב.סרטון שלא עשוי טוב יגרום לצופים לעזוב ממש מהר ויכול לפגוע בדירוג של הדף שלכם בטווח הארוך.

יש מספר דרכים לוודא שהסרטון שלכם ברמה גבוהה וימשוך את הצופים לצפות בו עד הסוף.

 

חשיבות הסאונד בסרטון וידאו

הסאונד של סרטון הוידאו חשוב כמעט כמו הסרטון עצמו. המשתמשים סולחים על איכות התמונה אבל הרבה פחות סלחניים כלפי איכות שמע ירודה. יש ביוטיוב המון סרטונים באיכות מעולה אבל מנגד גם לא מעט סרטונים באיכות נמוכה – וסרטון שעלה עם סאונד לא טוב יגרום לצופים בו להשאיר תגובה שלילית שיכולה לפגוע לכם בדף. התגובה השלילית, אגב, יכולה לעזור לכם לעלות על בעיות בשמע שאולי לא עליתם עליהן בעצמכם, אבל יש לזכור שהרוב המוחלט של המשתמשים פשוט יעבור מהסרטון שלכם לסרטון אחר בלחיצת כפתור. לכן אהיו אחראיים להעלאת וידאו עם שמע באיכות גבוהה.

 

העברת המסר המרכזי של הסרטון

לסרטון הוידאו שלכם יש מטרה והצופים צריכים להבין מה המטרה שלו בתוך כ-15 שניות מהרגע שהם התחילו לצפות בו (בהנחה שהוידאו ארוך יותר).

השיטה המומלצת להשאיר את הקהל אתכם היא לפתוח בהקדמה, לספר מה הוא נושא הסרטון. להמשיך בהוכחה, כלומר לתת קצת יותר מידע על הנושא שעליו אתם הולכים לדבר כדי להוכיח לצופים שיש להם סיבה להישאר ולסיום לתאר על מה הסרטון ומהו הערך המוסף שיקבלו הצופים לאחר הצפיה בו.

שיטה זו נקראת גם שיטת שלושת ה-p.

  • Preview
  • Proof
  • Preview

כך תוודאו שהצופים שיישארו הם אלו שהוידאו רלוונטי עבורם והנושא מעניין אותם ולא תאבדו צופים שאולי יילחצו מהאורך ובלי לדעת אם זה מדבר אליהם פשוט ינטשו מוקדם מדי.

אין ספק שכדי לענות על צורך זה תצטרכו לתכנן את הסרטונים שלכם מראש, מה אתם הולכים להגיד וכמה זמן זה לוקח, אבל זה בכל מקרה מומלץ כדי להימנע מבזבוז זמן יקר על צילומים לא טובים.

 

חשיבות רמת הצילום

בסופו של דבר, אנחנו ביוטיוב וביוטיוב, מן הסתם, חשוב גם הוידאו עצמו.

בנוסף לעריכת וידאו בסיסית של הורדת רעשי רקע ועיוותים נוספים בקול מומלץ להוסיף גרפיקות ברמה גבוהה. הגרפיקות יוסיפו עניין בין הפריימים השונים ויעזרו להשיג מעורבות.

מנוע החיפוש של יוטיוב הוא דיי פשוט ומשקף את החיפוש בגוגל. ואלו הנקודות שצריך לשים לב אליהן כשעושים אופטימיזציה לסרטון:

 

מחקר מילות מפתח

מילות המפתח קריטיות על מנת שהוידאו שלכם יוכל להימצא בחיפוש במיקום טוב ומעל המתחרים שלכם. מילות המפתח הן המילים שהסיכוי הגבוה ביותר שהמשתמש יחפש אותן כדי להגיע לסרטון בנושא של הסרטון שלך. ישנם כלים חינמיים שניתן להשתמש בהם כדי לגלות מה הן מילות החיפוש שמשתמשים הכי הרבה מחפשים ביוטיוב כדוגמת Keyword Tool או Youtube Trends.

מרבית האנשים שמחפשים תוכן ברשת האינטרנט ניגשים קודם כל למנוע חיפוש.

ודאו כי מילות המפתח מופיעות בכותרת הסרטון כדי להגדיל את החשיפה, כמו כן, השתדלו להשתמש במילות המפתח גם בתגיות ובמטה דטה של הסרטון בהקשר לתוכן שתרשום שם.

כותרת רלוונטית: השלב השני אחרי שהשקעת ויצרת סרטון מקצועי ואיכותי הוא לדאוג לכותרת מייצגת עבור הסרטון שלך. הכותרת חשובה כמעט כמו הסרטון והיא זו שתשפיע על הצופה בהחלטה האם להיכנס לצפות בסרטון או לא. מוצלח ככל שיהיה הוידאו שהכנתם, אם הכותרת תיהיה דלה במידע ולא מושכת את העין הצופים לא ימהרו להיכנס אליו. הכותרת צריכה להיות קצרה יחסית (עד 66 תווים על מנת שגוגל יציג את הכותרת במלואה), מסקרנת ומשכנעת. דאגו לשלב בכותרת את הביטוי המרכזי ממילות המפתח שלכם בצורה אלגנטית (כלומר עם הקשר). כמו כן, לפני שאתם בוחרים כותרת לסרטון שלכם מומלץ לחפש אותו בגוגל ולראות כמה תוצאות עולות כדי להבין מול מי אתם מתחרים, אם עולות יותר מידי תוצאות אולי כדאי לבחור בכותרת קצת שונה שלא מעלה הרבה תוצאות.

 

תיאור ברור

נצלו היטב את שטח הפרסום של תיאור הסרטון, תיאור מלא של תוכן הוידאו הוא הכרחי על מנת שהצופים ישתכנעו שזה הוידאו שהם מחפשים, אך חשוב לזכור שכשאנשים באים לצפות בוידאו הם לא יקראו תכנים ארוכים ולכן חשוב לשמור על התוכן תמציתי, קצר אך ממוקד. אם יש אתר שמקושר לסרטון דאגו לשים אותו בלינק לחיץ בתחילת התיאור.

דוגמא לסרטון כפי שהוא מוצג בגוגל: הכותרת מופיעה במלואה ואינפורמטיבית, תוכן עם לינק לאתר אסם והסבר על מה הסרטון.

שיווק ביוטיוב

 

תגיות

השימוש בתגיות איננו בגדר חובה בשונה משאר האלמנטים, אך מומלץ להשתמש בהן כדי לאפשר למשתמשים למצוא אתכם ביתר קלות ולגרום לדירוג של הסרטון שלכם לעלות כי ככל שימצאו אתכם יותר על פי מילות המפתח כך יוטיוב (וגוגל) ימנפו את הסרטון שלכם גבוה יותר בתוצאות החיפוש. עם זאת, מומלץ לא להשתמש ביותר מידי תגיות כדי לשמור על הרלוונטיות של הסרטון. השתמשו בכל 120 התווים שעומדים לרשותכם.

אלמנטים נוספים שחשוב לקחת בחשבון כשעושים אופטימיזציה לסרטון וידאו:

 

שימוש בתמונה מותאמת אישית

הכוונה לתמונה המוצגת בתצוגה של הוידאו (לפני שלוחצים עליו) והיא גם התמונה שתוצג בחיפוש בגוגל. כשאתם מעלים וידאו אתם יכולים לבחור מתוך שלוש תמונות אשר יוטיוב יוצר אוטומטית מתוך הסרטון או להעלות תמונה מותאמת אישית שהולכת יד ביד עם רוח המותג שלך יעזרו לך להפוך למותג מזוהה בקרב הקהל. כדי להשתמש בthumbnail מותאם אישית תצטרכו שהחשבון שלכם יהיה מאומת.

 

כתוביות

שימוש בכתוביות בסרטון הוידאו שלכם יעלה את הצפיות משום שאנשים יוכלו לצפות בסרטונים שלהם גם במקום ציבורי שקט או רעש.

תנועה מיוטיוב

 

מעורבות

מעורבות של משתמשים בסרטונים היא חלק חשוב מאוד בדירוג שיוטיוב יתן לוידאו שלכם. ככל שתשיגו יותר לייקים ותגובות כך הסיכוי של הוידאו לטפס מעלה גדל.

כמה נקודות שחשוב לשים לב אליהן בהקשר זה:

 

משך הצפיה

 כלומר כמה זמן המשתמשים נשארו בסרטון שלכם ואחרי כמה זמן הם יצאו ממנו. תוכלו להשתמש בנתון הזה כדי להבין איזה חלקים בסרטון עובדים טוב יותר או פחות.

כדי לעודד מעורבות אתם יכולים להוסיף כפתור לייק, תגובה או מעקב (Subscribe) על גבי הסרטון עצמו, להציע הטבה מסויימת למי שיעקוב אחרי הדף שלכם כמו מדריך מתנה או גישה לסרטונים נוספים,

תוכלו להשתמש בכרטיסיות על גבי הסרטונים כדי לקשר לסרטון אחר, ערוץ אחר, או להעלות סקר בזמן הסרטון.

 

ניתן להוסיף מסך סיום שיוצע ב-5-20 שניות האחרונות של הוידאו. במסך הסיום ניתן להוסיף עד ארבעה אלמנטים כמו מעבר לאתר שלכם, לערוץ שלכם או לסרטון אחר.

 

 

לסיכום, יוטיוב הוא ערוץ תוכן נהדר וחזק וכדי להפיק את המירב ממנו על הסרטונים להיות מותאים לא רק למנוע החיפוש אלא גם למשתמשים עצמם. כשאתם באים לעשות אופטימיזציה לסרטון שלכם, יש מספר אלמנטים שכדאי לשים לב אליהם וכדאי להפיק את המירב מוטב לבדוק אותם מפעם לפעם כדי למצוא את הדרך שהכי עובדת עבורכם.

 

נשמח לשמוע מכם על דרכים נוספות שיש לכם לקידום סרטונים ביוטיוב.

השארת תגובה

אתה חייב להתחבר בכדי להגיב התחבר

השאר תגובה