חדשות
פי 2 מבלאק פריידיי וסייבר מאנדיי ביחד: איך הפך יום הרווקים הסיני ליום המכירות הגדול בעולם?

עם הכנסות של יותר מ-30 מיליארד דולר וטירוף של מיליארד דולר ב-90 השניות הראשונות, יום הקניות הסיני עוקף את ימי הקניות האמריקאים ללא בעיה. הסיבות: מיתוג חגיגי יותר, אסטרטגיות נכונות והרגלים אמריקאיים שקשה להיפטר מהם. ומה צופן העתיד? עוד הכנסות וניסיונות אמריקאיים לרכב על הגל
הבלאק פריידיי והסייבר מאנדיי אלו מונחים שכולנו מכירים בשנים האחרונות, וידוע כי אלו הימים בהם אפשר להשיג עסקאות נהדרות על קניות ברשת ובחנויות. עם זאת, יום אחד, יום הרווקים הסיני שמו, מצליח לעקוף את כולם בסיבוב. ענקית האיקומרס אליבאבא רשמה ביום הרווקים האחרון מכירות של 30.8 מיליארד דולר ב-24 שעות, כולל סכום בלתי נתפס של מיליארד דולר ב-90 השניות הראשונות של היום. איך זה יכול להיות? ולמה הבלאק פרידיי והסייבר מאנדיי נשארים מאחור? הנה התשובה לאיך הפך יום הרווקים הסיני ליום המכירות המקוונות הגדול ביותר בעולם.
הנתונים של אליבאבא ביום הרווקים הסיני רק מתעצמים כאשר רואים את הרווחים של אמזון מימי המכירות הגדולים באמריקה. חברת האיקומרס הגדולה בעולם הרוויחה "רק" 7.9 מיליארד דולר בסייבר מאנדיי ו-6.2 מיליארד דולר בבלאק פריידיי, ועדיין, מדובר בעליות גדולות יותר מהעליות של עליבאבא ביום הרווקים הסיניים, במה שרק ממחיש את הפער העצום שקיים בין הימים הללו. אז איך זה קורה? איך יכול להיות שדווקא בסין אנשים ששים להוציא יותר כסף, ועושים זאת בצורה נוחה ומקיפה יותר מאשר באמריקה? הנה כמה סיבות שמסבירות את התופעה:
גודל, קונספט ורגולציה
הסיבה הראשונה היא שבסין יש פי 4 יותר אנשים מבארה"ב, וזה פקטור חשוב מאוד בהפיכת יום הרווקים הסיני ליום מכירות שהוא גדול פי 2 מסייבר מאנדיי ומבלאק פריידיי יחדיו. עם זאת, יש לזכור שהרבה מאוד מהקניות נעשות בזירה הבינלאומית ובנוסף, אחוז נכבד מהסינים נמצא במצב כלכלי סוציואקונומי נמוך, ויש אזורים גדולים ושלמים בסין שכלל לא מחוברים לאינטרנט. מה שיותר חשוב פה זה האסטרטגיה של חברות סיניות, שהיא שונה לחלוטין מהאסטרטגיה האמריקאית.
הסינים שמים דגש גדול יותר על חווית הקנייה מאשר על מחירים. אנליסטית הריטייל טיפאני לאנג מסבירה: "באמריקה יש קונספט של מחיר נמוך, שזה מה שמניע ימים כמו בלאק פריידיי, אך בסין חוגגים את יום הרווקים בצורה של כיף והוויה חברתית, שכוללים משחקים ובידור, מה שמעלה את הרצון לקנות ולהיות חלק מהתופעה הארצית והעולמית".
סיבה נוספת היא הרגולציה הסינית, שלמעשה מאפשרת לחברות פרטיות "להיות" עם הלקוח לאורך כל תהליך הקנייה – גם במדיה החברתית, גם בתשלום ואפילו בתהליכים של שירותים פיננסיים. דברים כאלו לא אפשריים בארה"ב מבחינה רגולטורית. אנליסט נוסף, ג'ונתן צ'אנג אמר: "עבור מותגים בסין, אין זו אופציה לא להשתתף ביום הרווקים, מכיוון שזהו יום חג". לא מדובר ביום שפונה רק לחלק מהקהל, כמו שקורה בסייבר מאנדיי והציבור הטכנולוגי והצעיר יותר. בסין, למעשה – כולם משתתפים וכולם קונים, כי זה כיף.
הרגלים שקשה להיפטר מהם
לאמריקאים יש הרבה יותר כוח קנייה, אך עם זאת, חלק גדול מהם עדיין תקועים בגלגול הקודם של ימי הקניות – שלב ההליכה לחנות והקנייה הפיזית. לכן, אנחנו עדיין רואים את סרטוני האלימות שקופצים לנו מדי שנה בחנויות הריטייל, מה שמוריד את הכיף מהיום הזה, וגם את האפקטיביות של הקנייה. הסינים, למעשה, דילגו לחלוטין על השלב הזה. הם לא הולכים לחנויות וכיום הם קונים הכל און ליין. זוהי התנהגות צרכנית שאמורה להגיע גם לארה"ב בשלב מסוים, אם כי הירידה שבכמות האנשים בחנויות בארה"ב כבר מורגשת קלות. עדיין, כ-87 אחוז מהרכישות האמריקאיות נעשות בחנות באמצעות כרטיס אשראי או במזומן, בעוד בסין המגמה היא הפוכה לחלוטין.
שלא תטעו, האמריקאים קנו ביום הרווקים הסיני, אם כי הם עשו זאת בסכום של 1.82 מיליארד דולר בלבד. האנליסטית לאנג הוסיפה: "בסופו של דבר, הקמעונאים האמריקאים ילמדו מג'ק מא ואנחנו נראה הרבה יותר דחיפה לקנייה "חגיגית" מאשר לפי מחיר. עם זאת, בחברת האנליסטים של קליין חושבים כי הסינים יותר מתקדמים ואגרסיביים עם המכירות וכי יש חשיבות לעובדה שיום הרווקים הוא יום חגיגי אחד ומיוחד, בעוד סייבר סאנדיי, לדוגמה, הוא עוד יום שנמצא בתקופת החגים האמריקאית, שנמשכת כחודשיים, ולכן הם לא רואים בו משהו מיוחד יתר על המידה.
בשורה התחתונה, אי אפשר להתווכח עם המספרים. יום הרווקים הוא תופעה עצומה שרק הולכת לגדול. האמריקאים ממש לא מפסידים כסף ביום הזה, אך נראה שלאור הפערים העצומים, הם ינסו להסתכל ולחקות את ההצלחה הסינית, ולמתג את ימי הקניות שלהם בצורה יותר "חגיגית". השינוי הקונספטואלי הזה, יחד עם ההתאמות שייעשו באופן שבו האמריקאים קונים, אמור לשנות לחלוטין את התמונה בשנים הקרובות.

אתה חייב להתחבר בכדי להגיב התחבר