חדשות
איך נגיף הקורונה מאיץ את תעשיית האיקומרס
מאמר פרסומי.
התפשטות נגיף הקורונה ברחבי העולם מאז חודש מרץ, הובילה להפסדים כלכליים רבים בענפים כמו המסעדנות, התרבות וכמובן התיירות. יחד עם זאת, כמו בכל משבר ישנם גם כאלו שמרוויחים. המרוויחים הגדולים הן חנויות האון ליין שהתחזקו משמעותית בעקבות הקורונה. מאמצע חודש אפריל, ההכנסה של מוכרים במסחר האלקטרוני בארצות הברית צמחה ב- 68 אחוז, מסוף אפריל נרשמה עלייה של 129 אחוז בהזמנות האון ליין בארצות הברית ובקנדה, וחלה צמיחה של 146 אחוז בהזמנות המקוונות בכל העולם. גם אצלנו בישראל, תעשיית האיקומרס המקומית שגשגה מאוד מאז הקורונה. כך לדוגמה, רשת מוצרי החשמל א.ל.מ דיווחה על גידול של 200 אחוז ברכישת טאבלטים, לפטופים, מסכי מחשב וטלוויזיות, אתר ״מדילינק״ המשווק מוצרי פארם העיד על צמיחה שבין 70 ל-100 אחוז בהזמנות האון ליין, ובאתר הקופונים Groo נרשמה עלייה של 75 אחוז ברכישת רהיטים באמצעות החנות המקוונת. הרכישות של הישראלים לא הוגבלו רק לאתרי מסחר מקומיים – מחזורי הקניות של הישראלים בפלטפורמת הקניות המקוונת ״אמזון״ זינקו ב-63 אחוז מאז התפשטות הקורונה.
העלייה המטאורית בביקוש לאיקומרס רק הולכת ומתחזקת. חברות רבות שעד לפני הקורונה ניהלו חנויות פיזיות בלבד, החליטו להקים חנות אינטרנטית ולהגדיל את הרווחים וההכנסות שלהן.
גם לאחר הקורונה הצרכנים לא ממהרים לקניונים
כחלק מהניסיונות לבלום את התפשטות נגיף הקורונה וההידבקות במחלה, מדינות רבות הטילו סגר ומגבלות על אזרחי המדינה. באמצע חודש מרץ, הכריזה ממשלת ישראל על סגירת מרכזי הקניות, חנויות הרחוב והקניונים במטרה לצמצם את ההידבקות. כתוצאה מכך, הצרכנים פנו לחנויות המקוונות וביצעו את הקניות שלהם בחנויות המקוונות. גם אנשים שמעולם לא ביצעו לפני כן רכישות און ליין, החלו לגלות את היתרונות הרבים של עולם האיקומרס: ישנו מגוון רחב של מוצרים, לרוב במחיר נמוך לעומת המחירים בחנויות הפיזיות. הצרכנים יכולים לקבל את המוצרים עד הבית וכך הם חוסכים זמן יקר ונהנים מנוחות רבה.
הנגיף הוביל לשינויים דרסטיים בהרגלי הצריכה של הקונים בכל רחבי העולם. גם לאחר שהמגבלות על הקניונים והחנויות הוסרו, הקונים לא מיהרו להתנפל על החנויות הפיזיות ונראה כי רבים מהם מעדיפים להמשיך ולבצע את הקניות שלהם און ליין. דו״ח של חברת ריס מצא שבסוף השבוע הראשון לפתיחתם המחודשת של הקניונים בישראל, נרשמה ירידה במכירות בהיקף של 60 אחוז לעומת המכירות בשנה שעברה. מחקר שפורסם לאחרונה ב- Morning Consult מצא כי 24% מהצרכנים העידו שהם לא ירגישו בנוח לערוך קניות בקניון לפחות בחצי השנה הקרובה. ההוכחה לכך שמגמת התחזקות האיקומרס רק תלך ותתעצם, היא ההודעה של רשת האופנה ״זארה״ בתחילת יוני על סגירת 1,200 חנויות ברחבי העולם. המהלך הזה מגיע כחלק ממאמצי החברה לחזק את חנויות האון ליין שרשמו הצלחה עצומה בזמן הקורונה: המכירות המקוונות של קבוצת זארה עלו ב-50 אחוז לעומת הרבעון הראשון בשנה שעברה, ועלו ב-95 אחוז בחודש אפריל 2020 לעומת אפריל 2019.
להפוך את הלימון ללימונדה
לפי המומחים, התחזקות האיקומרס בתקופת הקורונה ימשיך איתנו גם אחרי שהנגיף יהיה מאחורינו. פולינה ואלצ׳בה, מנהלת פלטפורמת המסחר האלקטרוני ״Azneo״, אומרת כי ״למסחר האלקטרוני יש פוטנציאל אדיר. זה היה נכון גם לפני המשבר וכעת המגמה הזאת רק תלך ותגדל. מותגים שלא היו בטוחים לגבי המחויבות לסחר האלקטרוני עשויים לשנות את סדרי העדיפויות שלהם ולעבור לדיגיטל. פלח צרכנים חדש לגבי יעבור לעולם המסחר האלקטרוני״.
הביקוש הגדל של הצרכנים לרכישה בחנויות האון ליין, מהווה הזדמנות נהדרת לבעלי עסקים להגדיל את המכירות שלהם באמצעות הקמת חנות מקוונת או חיזוק החנות המקוונת הקיימת. חנות און ליין מאפשרת למוכרים למכור את המוצרים שלהם בכל זמן ומכל מקום, וחוסכת את כוח האדם הכרוך בניהול חנות פיזית. מוכרים שידעו לנצל את המצב, יוכלו להרחיב את קהל הלקוחות שלהם. הקמה של חנות מקוונת און ליין תאפשר לעסקים רבים לפנות לצרכנים מעבר לים וכך לחזק עוד יותר את המותג שלהם. כמובן שניהול חנות מקוונת דורש השקעה, ועל מנת להניב רווחים גדולים על המוכרים לדאוג לחווית משתמש טובה עבור הקונים הכוללת בין היתר עיצוב ממשק נוח, תיאורי מוצרים ברורים ומתן שירות מהיר, אדיב יעיל. בנוסף לכך, חשוב לבנות אסטרטגיה שיווקית נכונה הכוללת קידום האתר בגוגל, קידום ברשתות החברתיות, שיווק באמצעות המייל ושיווק חוזר המושך את הגולשים לחזור לחנות המקוונת ולהשלים את הרכישה.
לפי הנתונים שפרסם מגזין הדיגיטל Aithority, מאז התפרצות הקורונה היקף פרסום אתרי מסחר אלקטרוני הכפיל את עצמו, ומ-4.8 מיליון דולר בתחילת חודש פברואר, הוא עמד על 9.6 מיליון דולר בחודש מרץ. נתון זה מצביע על כך שבעקבות התפשטות הקורונה קמעונאים רבים השכילו להבין את הכוח שיש לעולם האיקומרס. נגיף הקורונה אמנם הציב בפנינו אתגרים רבים, אך מכל אתגר ניתן גם לצמוח. מותגים וקמעונאים ברחבי העולם שהשקיעו בחנות המקוונת שלהם, יצליחו לצאת מהמשבר כשידם על העליונה.

אתה חייב להתחבר בכדי להגיב התחבר