חדשות
סערה בעולם האופנה און ליין: SunFrog הפרה זכויות יוצרים ותפצה את Harley Davidson

חברת ה-Print On Demand, בין המתחרות העיקריות של Merch By Amazon, מכרה במשך תקופה מוצרים שהפרו את זכויות היוצרים של חברת האופנועים. לאחר תהליך משפטי של שנה שכלל הוכחות לגבי הפרת הזכויות, התעלמות מבקשות וקידום ברשתות החברתיות, שילמה SunFrog סכום בלתי מבוטל של 19.2 מיליון דולר
סערה גדולה התרחשה לאחרונה בעולם ה-Print On Demand, כאשר חברת SunFrog תאלץ לפצות את חברת האופנועים האייקונית, Harley Davidson ב-19.2 מיליון דולר, אחרי שהפרה את זכויות היוצרים שלה. הסכסוך בין SunFrog לבין חברת האופנועים הענקית החל עוד לפני כשנה, באחד הסיפורים הגדולים של העת האחרונה בעולם האינטרנט-משפטים.
טרנד ה-Print On Demand סוחף בשנים האחרונות הרבה מאוד יזמים ומעצבים פרטיים אשר רוצים לייצר ולמכור ליין ביגוד ייחודי משלהם. לא מעט אנשים ניסו את מזלם בפלטפורמות השונות מכיוון שהן לא דורשת שום עלות מוקדמת. העיצובים נשלחים לחברות הרלוונטיות, שמעלות מצידן דף מכירתי למוצר, ורק אם וכאשר יש הזמנות, הן עוברות לשלב הייצור, אחסון, מכירה ומשלוח, תוך כדי שהמעצב מקבל את הרווח שלו.
SunFrog היא חברה שהלכה והתפתחה בשנים האחרונות והגיעה למצב בו היא מפרסמת יותר מ-4 מיליון חולצות למכירה. הבעיה הכי גדולה עם עניין העיצוב המקורי ותחום ה-Print On Demand קשורה לזכויות היוצרים. אנשים מעצבים ומציירים המון אלמנטים שונים, וחלקם, באופן טבעי, דומים מאוד לציורים והדפסים קיימים. לכן, תמיד יש סכנה של תביעות מכל מיני גופים שונים ועל החברות לשים לב ולבחון כל עיצוב לעומק.
ב-Merch By Amazon, למשל, ידוע כי יש צוות מומחים ייעודי שמטרתו היא לבדוק את העיצובים ולמנוע מצב של הפרת זכויות יוצרים של החברה. ב-SunFrog מנגד, לא שמו דגש מספק על הנושא, ונענשו על כך בצורה כבדה עם תשלום גדול מאוד ל-Harley Davidson.
חוסר אחריות
כל הסיפור החל במאי בשנה שעברה, אז תבעה חברת האופנועים את SunFrog בטענה שהיא מכרה "מאות, אולי אלפים" של חולצות עם הלוגו של הארלי דייוידסון עליהם, למרות הבטחות חוזרות ונשנות כי המוצרים יוצאו ממכירה. עם זאת, בהארלי טענו כי לחברת SunFrog, אשר מגדירה את עצמה כחברה הגדולה בעולם של עיצובים-לטי שירט, לקחו לפחות כמה יומיים או שלושה להוריד מוצרים שונים, אך להמשיך להעלות חדשים במקביל.
בהארלי גם טענו שבחברה השתמשו ברשתות החברתיות לפרסום המוצרים ובשירותי SEO כדי לשייך מילות מפתח עם השם של הארלי אל עבר דפי המכירה של המוצרים הדומים. ב- SunFrog התגוננו כשטענו שמדובר היה בעיצובים פרטיים ושבכל מקרה, כל הפריטים הורדו מהאתר עם הגיע הדרישה מהארלי. בפועל, גם כחודש לאחר התביעה, התגלו 93 פריטים שונים שמפרים את זכויות היוצרים של חברת האופנועים.
הליך משפטי מהיר
ב-17 באפריל, לאחר כשנה של דיונים, הוכרע התיק לטובתה של הארלי, שתקבל 19.2 מיליון דולרים בעקבות נזק מכירתי ותדמיתי שנעשה לה בעקבות מכירת החולצות בפלטפורמות של SunFrog. בבדיקה שנעשתה, הפעילות של SunFrog ברשת החברתית בנוגע למוצרי הארלי גרפה 116,000 תגובות ויותר מ-31,000 שיתופים – קמפיין ענק במונחי פייסבוק.
SunFrog תאלץ להיות זהירה מאוד מעכשיו ולבדוק ביתר תשומת לב את כל העיצובים המקוריים שמגיעים אליה. אנשים מעצבים המון סוגים של עיצובים, וחלקם, במזיד או שלא, דומים או מזכירים טרייד מארקס, ויש להיזהר מאוד, להיות בקיאים וזהירים ולדאוג שמקרים כאלה לא יחזרו עוד.

אתה חייב להתחבר בכדי להגיב התחבר