הפיל הדיגיטלי

חדשות

דונאלד טראמפ ומהלך העלאת מכסי הייבוא – לאן זה הולך?

1 דקות קריאה מינימום

 דונאלד טראמפ נבחר לנשיאות ארצות הברית בסוף שנת 2016 והתחיל לכהן ב 20 לינואר 2017. מאז, ביצע החלטות, שחלקן היו שנויות במחלוקת, אך לנגד עיניו עומדת מטרה אחת – "Make America Great Again".

בואו נדבר על תעשיית הייצור הבינלאומית- מה גרם לטראמפ להוביל שינוי במכסי הייבוא לארה"ב הנוכחיים?

על פי מחקרי Deloitte לאינדקס הייצור העולמי, נכון לשנת 2016 – סין דורגה במקום הראשון כמדינה המובילה בתעשיית הייצור העולמית מתוך רשימה של 40 מדינות, שאחריה- ארה"ב.

כמה מרוויח עובד המפעל הפשוט?

ובכן, נכון לשנה הנוכחית, עלות העבודה השעתית לעובד הסיני במפעל ייצור נאמדת ב-5.51 דולרים, לעומת ארה"ב, אשר עלות עבודה השעתית לעובד האמריקאי במפעל ייצור נאמדת ב-21.33 דולרים.

אחת הסיבות המרכזיות לעובדה שסין מובילה את תחרות הייצור העולמית היא כי זול לייצר שם וכולם יודעים זאת, לכן זה נפוץ מאוד לראות חברות ותאגידים בוחרים לבסס שם תשתיות ייצור מאשר בארה"ב.

שאלת השאלות – האם נשיא ארה"ב, דונאלד טראמפ ייתן למצב הזה להימשך?

 

צעדיו של טראמפ

בינואר 2018, הצעד הראשון לאיזון הסטטוס ייצור היה הטלת מכסי ייבוא למכונות כביסה ופאנלים סולארים (30%) לארה"ב, דבר הפוגע ביצרניות הגדולות של מוצרים אלו- סין ודרום קוריאה.

הצעד השני, שגרר מחלוקות רבות ולחצים בינלאומיים, הובא לידי ביטוי ב2 למרץ, על ידי החלטה להעלות את מכסי ייבוא הפלדה ל25% ואלומיניום ל10%, בטענה כי אלו שיקולים ביטחוניים וכלכליים לארה"ב.

בתגובה, נשיאת האיחוד האירופאית ג'ין-קלוד ג'נקר אמרה כי הם ערוכים להשיב באותה דרך, על ידי העלאת מכסי ייבוא למותגים המיוצרים בארה"ב כמו אופנועיHarley-Davidson , ג'ינסים של Levi’s ו-וויסקי Kentucky Bourbon.

 

טראמפ לא נשאר אדיש לתגובה של ג'ין-קלוד ג'נקר והחזיר:

"אם אירופה רוצה להמשיך להגדיל את מכסי הייבוא שכבר ככה מאסיביים, אנחנו פשוט נטיל מיסים על המכוניות שלהם שמיובאות בנוחות לארה"ב"

בחמישי (8 למרץ) אישר טראמפ את מהלך העלאת מכסי הייבוא לפלדה ואלומיניום, שתיכנס לתוקף בעוד כשבועיים. נכון לעכשיו, קנדה ומקסיקו פטורות מהעניין.

 

מקור: Bloomberg

לאן זה הולך?

נכון לעכשיו, 12 למרץ, אין הצהרת כוונות להרים מכסי ייבוא לתעשיות נוספות, אך בהחלט שווה לעקוב אחר ההתפתחויות.

נקודה למחשבה:  שימו לב שמכסי הייבוא לפאנלים סולאריים עלה ל 30% בינואר, ענקיות הקמעונאות eBay – ו Amazon  מלאות בדפי מוצרים סולאריים המיובאים מסין.

אם אתם מוכרים מוצרים מהנישה הזו, תדעו שסביר להניח שהצרכן ישלם את ה30% האלו. האם זה ינחת עליו בהפתעה? כן. זה עדיין יחסית טרי.

 

מה דעתכם בנדון?

השארת תגובה

אתה חייב להתחבר בכדי להגיב התחבר

השאר תגובה