הפיל הדיגיטלי

חדשות

לקנות במציאות מדומה: וולמארט מעלה הילוך בתחום חנויות ה-VR

1 דקות קריאה מינימום

ענקית הקמעונאות ממשיכה בדריסת הרגל הגדולה שלה בעולם האיקומרס, ופתחה מתחם ענק בארקנסס שמיועד לפיתוח חנויות VR. בוולמארט עושים הכל כדי להתחרות באמזון, שפוזלת גם היא לתחום, ובאליבאבא, שכבר פתחה חנות ראשונה לפני שנתיים. על התקוות, החששות והמרדף אחרי הדבר הבא – מה שאתם צריכים לדעת.

חווית הקנייה היא העניין המרכזי כיום בכל החברות הגדולות בעולם וכל חברה, בדרך שלה, מנסה לנחש, לנבא ולתת את הפלטפורמות המתאימות לדרך שבה אנו נקנה בעתיד. אחד הפרויקטים הכי מעניינים בזמן האחרון היא שופינג באמצעות VR, אליו כבר נכנסה אליבאבא, וחשוב מכך, זהו תחום שגם אמזון הולכת להיכנס אליו בקרוב מאוד, על פי רוב הסימנים.

קניות במציאות מדומה אמורות לשנות לחלוטין את חיינו. כולנו נוכל, באמצעות משקפי VR שגם כך נמצאים בהרבה בתים כיום, "להיכנס" לחנות מקוונת, "להכניס" מוצרים אל תוך עגלת הקניות שלנו, לשלם ביציאה ולקבל את המוצרים במשלוח הביתה. אלמנט הנוחות הוא ברור, כאשר לא צריך לצאת מהבית ולהידחף בחנייה, בתוך החנות ובתורים הארוכים, ובנוסף, יש גם את עניין החיסכון בזמן וחווית הקנייה הנעימה שתיווצר בחנויות המקוונות, שיהיו ריקות מאדם ונקיות במיוחד.

מירוץ שלא נגמר

וולמארט, כאמור, החלה לאחרונה לפתח את הטכנולוגיה, כשפתחה את "חנות מספר 8" – בניין בגודל ובהיקף של שדה תעופה בבנטונוויל, ארקנסס, המופעל על ידי אלפי עובדים במטרה לפתח את הנושא של קניות VR ולקדם אותו במהרה, וחשוב יותר, לפני המתחרה הגדולה אמזון. אגב, ארקנסס היא מקום הולדתה של וולמארט, כך שהיא למעשה מפתחת ומתקדמת בחצר האחורית שלה. אמזון פרסמה כבר לפני כשנה וחצי מספר משרות לאיוש, הכוללות אלמנטים שונים בעולם ה-VR. אין ספק ששתי החברות, ביחד עם אליבאבא, שכבר השיקה ב-2016 את חנות BUY +, מזהות את הטרנד וצפויות להשיקו בעתיד הלא רחוק.

גם וולמארט יודעת שיש בעייתיות מובנית בטכנולוגית ה-VR המדוברת, וגורמים בחברה אף היו סקפטיים לגבי ההצלחה שלה עד לפני כשנתיים, על פי דיווחים שונים. אנשים אמנם אוהבים לבדוק מקרוב את המוצרים, אך החיסרון במגע יד הוא משמעותי עבור הרבה קונים. בנוסף, המשקפיים המתאימות הן נפוצות, אך לא למסה הגדולה של הלקוחות של וולמארט, כך שיהיה קשה מאוד לפרוץ את המחסומים הללו, עד שדור ה-Y וה-X יהפכו לקהל העיקרי של החברה. איקומרס וקדמה טכנולוגית שכוללת חווית קנייה בחנויות VR הן בהחלט החלטות נבונות שמזרזות את התהליך.

VR לשימושים פנימיים

טכנולוגית ה-VR בשימוש רציף על ע"י וולמארט בכל מיני דרכים, כולל כדי להכין את העובדים שלה למסת הלקוחות במכירות הבלאק פריידיי. בנוסף, החברה גם קנתה בפברואר האחרון את חברת ספטיאלנד (Spatialand), שהיא חברת פיתוח של טכנולוגיית ה-VR.

וולמארט נחשבת למפלצת אמיתית בתחום הקמעונאות, אך נכנסת בשנים האחרונות לטרנד האיקומרס. הרבה יותר אנשים מכירים את המותג ככזה שכולל חנויות ענקיות בהן אפשר למצוא מבצעים על כל דבר החל מגרביים, דרך אופניים ועוד לתכשיטים, אך בחברה עושים מאמצים גדולים מאוד להילחם בענקית האיקומרס אמזון, והיא השקיעה רבות בשנים האחרונות בפיתוח ומחקר שמטרתו למצוא את הטרנד הבא. נראה שהחזית המלחמתית בין השתיים תהיה בכל עניין חנויות האון ליין.

צמיחה באיקומרס והמלחמה על העתיד

בשנת 2016, וולמארט החלה לשגשג און ליין כאשר הוציאה 3.3 מיליארד דולר כדי לקנות את מותג האיקומרס ג'ט.קום, ובנוסף, קנתה כמה חברות נוספות כדי למתג ולגוון את המוצרים בחנויות המקוונות שלה. ואכן, מכירות האון ליין של וולמארט צמחו ב-2017 ב-40%, כשצמיחה דומה צפויה להתקבל גם השנה.

התחרות בין וולמארט ואמזון היא עצומה ונוגעת במגוון עצום של אלמנטים. היכולת להקים חנות VR איכותית שתסחוף אחריה אנשים יכולה להיות נקודת המפנה של וולמארט, שרודפת בשנים האחרונות אחרי אמזון. אין כל ספק שחווית הקנייה של הקונה הממוצע הולכת להשתפר בשנים הקרובות, והשאלה היא רק באיזה אופן, ועד כמה ה-VR יהיה פקטור בנושא, בדיוק כפי שהוא פקטור בעולם הגיימינג.

השארת תגובה

אתה חייב להתחבר בכדי להגיב התחבר

השאר תגובה